Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с 166

Имам следният проблем : днес при палене лампата за инжекциона(поне така мисля) не угасна след запалването и оборотите на колата не бяха постоянни. Оставих я известно време и я опитах пак, но проблемът остана. Някой има ли представа какво означава това?
    FIAT Punto 1,9 JTD
    EX Alfa 166 2.0TS 155hp with 18'' RIM
    sigpic

Как изглежда тази лампичка?
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
    Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

еми като една крива тръбичка и се едно пръска от нея. На фиатовете е абсолютно същата
      FIAT Punto 1,9 JTD
      sigpic

Comment

Колега,мога да помогна само със наблюдение над баща ми Fiat brava!И на него му светна същата лампа и положението с оборотите беше същото.Значи ходи на елком,казаха дюза,смени я и наистина угасна лампата ама не се пооправи проблема с оборотите!Ама и майсторите бяха некадърни!Смени и ламда сондата и термостата но пак докато не позагрее си прекъсва малко,после изчезва!Само това мога да помогна,слава богу мойта си угасва!Успех!
        ALFA ROMEO 166 2000

Comment

Смукач ...
          Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
          Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

Не разбрах какво имаш впредвид със смукача... не мисля че тази лампа означава смукач а и дори да беше пак проблемите остават дори и когато колата загрее.
            Странно то е че стана изведнъж излезнах с колата и през деня при повторно палене се появи проблемът.
            FIAT Punto 1,9 JTD
            sigpic

Comment

Тази лампичка означава, че има проблем с инжекторите.
              ECU-то на двигателя има вградена логика за следене на тяхното състояние/вериги, и ако някой не отговаря на изискванията (наличие на контакт, съпротивление и т.н.) светва тази лампичка.
              Вероятно някоя от дюзите е или запушена, или откачена. При това положение е нормално да има отклонение в оборотите и равномерността на двигателя. Освен това провери дали мирише на бензин от ауспуха. На един познат със същите симптоми му се беше откачил кабела за инжектора на втори цилиндър, дюзата останала отворена и вътре се изливало бензин като за световно. Даже в картера проникнал. Затова провери връзките на дюзите, и ако това не помогне я закарай на диагностика, за да се види точния код на грешката.
              164 2.0 TS / 166 2.4 JTD

Comment

Благодаря за отговора, аз също си мислех утре да направя проверка на кабелите на инжекторите пък ще видим...
                FIAT Punto 1,9 JTD
                sigpic

Comment

Май ще се окаже дебитомер - когато откача буксата му и след това я закача за 5-10 секунди лампата на инжектора загасва.
                  Някаде по други теми четох ч за мойта кола дебитомера бил 0 280 218 019, но аз никаде не видях този номер на моя
                  това означава ли че съм бил с грешен дебитомер защото и преди да стане това с лампата пак сутрин на студено колата имаше проблем - ако не изчакам 4-5 минути а тръгна веднага колата е склонна дори да угасне(забива муцуната яко), след 5 мин сичко си идваше на място, но сега и на загряла кола си е зле. Явно му е дошло време за смяна
                  В момента симптомите са като подам рязко гас и заглъхва и отзад мирише на бенз а бе не става за каране изобщо, а за разхода не ми се мисли какъв е в момента

Как мога да съм сигурен какъв дебитомер ми трябва
                  FIAT Punto 1,9 JTD
                  sigpic

Comment

Защо всички приказват абсолютни глупости??? Защо всички станаха майстори и диагностици.
                    Когато тази лампа светне (лампа на инжекциона), това е индикация за проблем в инжекциона. И не конкретен проблем, а някакъв. Колата трябва да отиде на диагностика за да се види причината. Лампата може да светне по безброй причини. Колегата с проблема да я закара на диагностика. Примерно при Бобо.
                    0888232484 - Бобо
                    Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Че ще се ходи при Бобо това е сигурно просто ми стана странно че при разкачане и закачане на дебитомера лампата угасва за 10 секунди
                      FIAT Punto 1,9 JTD
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33
                        ....И не конкретен проблем, а някакъв. Колата трябва да отиде на диагностика за да се види причината. Лампата може да светне по безброй причини. Колегата с проблема да я закара на диагностика. ...
                        Точно!
                        Докато четях темата си мислех как ще го накарате човека да смени 3-4 неща, при положение, че никой не е сигурен за реалния проблем...

Comment

Черногледството на българина отново заговори
                          Форумът е за това, да си споделяме опита. Причините за проблема с инжекциона не са безброй по простата причина, че системата не е толкова сложна, колкото изглежда. Човекът, за който споменах, мина през две диагностики и олекна със сто лева без да му помогнат, само за да разбере, че се е скъсал кабел на дюза в самия куплунг. А и ще се съгласите, че на колегата няма да му струва нищо да си провери кабелите на инжекторите, става за около минута - две. И ако тази безплата операция не даде резултат, критиците може да забележат, че съм посъветвал колегата да я закара на диагностика
                          164 2.0 TS / 166 2.4 JTD

Comment

Относно кабелите - здрави са, но се чуда дали да не проверя съпротивлението на инжекторите и волтажа, който достига до тях, но се чудя дали при проверката на волтажа компютъра няма да хване грешка понеже, за да видя волтажа трябва да дам на контакт.
                            Има ли начин освен с специализиран инструмент да се зачистят след това грешките?
                            FIAT Punto 1,9 JTD
                            sigpic

Comment

Имах много отдавна АЛФА 146 1.7 боксер. Имаше същия проблем, карах си я така години и нищо и нямаше.
                              ALFA ROMEO GTV

Comment

Working...
                              X